Invald 2022

En brygga genom Göteborgs rockhistoria

The Soundtrack of Our Lives bildades med visionen om att ta alla 1970-talets rockmusikaliska grepp in i nuet.

Gruppen lyckades med det i sådan omfattning att Göteborgsbandet blev huvudnamn på de största festivalerna, hade listtoppande album som räknas som moderna klassiker, fick fyra Grammisar och i inledningen av 2000-talet ett mindre genombrott såväl i Europa som i USA. Det fanns inte ett band i britpop-vågen som inte nämnde svenskarna med största respekt.

The Soundtrack of Our Lives var så skickliga på att förvalta sina rötter att följden blev en helt unik form av crescendobyggande rock – gruppnamnet uppfylldes med råge.

Men bakgrunden till invalet av Ebbot Lundberg och hans rockkompani stannar inte vid deras smått osannolika förmåga att sammanfoga stadiumrock, psykedelisk pop och indierock. Under åren 1995-2012 blev de också en brygga som sammanfogade en hel scen i Göteborg under tre decennier.

Gruppen hade rötter i bandet Union Carbide Production, det explosiva band som i skiftet mellan 1980 och 90-tal blev inspiratörer för mängder av andra från hamnstaden. Tre medlemmar därifrån
startade senare The Soundtrack of Our Lives.

Efter att The Soundtrack of Our Lives lades ner har en rad medlemmar på egen hand visat vilken kreativitet som rymdes inom bandet. Inte minst Ebbot Lundberg själv, men gruppmedlemmar som exempelvis Martin Hederos och Mattias Bärjed dyker också ständigt upp i olika sammanhang och har även de tagit arvet vidare.

Lika skickliga på att balansera väsensskilda karaktärer i helheten The Soundtrack of Our Lives har man efteråt blivit på att en och en servera unika musikuttryck hämtade ur alla tänkbara genrer.