Tillbaka till nyhetsöversikt
2024-09-02
Inval 2024

Årets invalda artister presenteras i Norrköping

Nu är det äntligen dags. Vi har nöjet att bjuda in till presskonferens angående årets inval till Swedish Music Hall of Fame!

Efter att förra året ha presenterat invalda artister i Borlänge, fortsätter nu stiftelsen med att presentera nyinvalda artister på omväxlande platser i landet. Årets inval – 7 stycken till antalet – avslöjas på en presskonferens i Norrköping tisdagen den 24:e september. Vi hälsar media hjärtligt välkomna att närvara!

När: 24/9 – 09.00
Var: Norrköping, Värmekyrkan, Holmentorget 3
OSA till: office@birdswillsingforyou.com

Presskontakt:
Petter Seander
0739434920
office@birdswillsingforyou.com

Mer bakgrund kring Swedish Music Hall of Fame:

Bakom initiativet står fortsatt den fristående och ideella insamlingsstiftelsen Svenska Musikskattens Hus vars uppgift är att tillgängliggöra och sprida kunskap om den svenska musikskatten och därmed också etablera populärmusiken som en central del av vårt nationella kulturarv.

Stiftelsen grundades 2011 och året därpå offentliggjordes planerna på en samlingsplats för svensk populärmusik. I maj 2013 öppnades en permanent utställning om svensk populärmusik invid ABBA The Museum på Djurgården i Stockholm. Den 6 februari 2014 offentliggjordes namnen på de 12 artister och musikskapare som skulle bli de allra första att väljas in i det prestigefyllda Swedish Music Hall of Fame.

Fram till i dag har 72 namn valts in som av skiftande jurys genom åren samtliga ansetts haft stor betydelse för den svenska populärmusikens utveckling. Det är det ena kravet för att kunna bli invald, den andra är att det gått minst 20 år sedan debuten.

Årets jury består av juryordförande Mathias Bridfelt (musikredaktör för TV- och radioprogram) samt jurymedlemmar: Alexandra Sundqvist (musikjournalist, författare och poet), Fredrik af Trampe (journalist, redaktör och författare) och Ika Johannesson, (journalist, publicist och programledare).

Mer information om om inval kommer på hemsida och i sociala medier med start 24/9.