Tillbaka till nyhetsöversikt
2023-08-17
Inval 2023

Årets invalda artister presenteras i Borlänge

Swedish Music Hall of Fame är en musikalisk samlingsplats dedikerad svensk populärmusik, tillika en utmärkelse som instiftats med syfte att hylla dem som haft betydande inflytande över dess utveckling.

Bakom initiativet står den fristående och ideella insamlingsstiftelsen Svenska Musikskattens Hus vars uppgift är att tillgängliggöra och sprida kunskap om den svenska musikskatten och därmed också etablera populärmusiken som en central del av vårt nationella kulturarv.

Stiftelsen grundades 2011 och året därpå offentliggjordes planerna på en samlingsplats för svensk populärmusik. I maj 2013 öppnades en permanent utställning om svensk populärmusik invid ABBA The Museum på Djurgården i Stockholm. Den 6 februari 2014 offentliggjordes namnen på de 12 artister och musikskapare som skulle bli de allra första att väljas in i det prestigefyllda Swedish Music Hall of Fame.

Fram till i dag har 72 namn valts in som av skiftande jurys genom åren samtliga ansetts haft stor betydelse för den svenska populärmusikens utveckling. Det är det ena kravet för att kunna bli invald, den andra är att det gått minst 20 år sedan debuten.

Årets jury består av Lars Nylin (musikjournalist och författare) Petra Markgren Wangler (musikjournalist), Alexandra Sundqvist (musikjournalist och författare) och Mathias Bridfelt
(musikredaktör för primärt SVT- och TV4-program).

Årets ny invalda artister presenteras på en presskonferens i Borlänge onsdagen den 13:e september. Vi hälsar er hjärtlig välkomna att närvara!

När: 13/9 – 09.00
Var: Borlänge, Cozmoz Arena, Engelbrektsgatan 34
OSA: office@birdswillsingforyou.com

Presskontakt:
Petter Seander
0739434920
office@birdswillsingforyou.com