Tillbaka till nyhetsöversikt
2023-05-01
SMHOF minns Torbjörn Rogefeldt

Vila i frid Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt

TILL MINNE: Torbjörn ”Pugh” Rogefeldt (1947-2023) har lämnat oss vid 76. 1969 spelade han in ett album, ”Ja dä ä dä”, som inte bara förändrade hans eget liv. Det påverkade även den svenska rockmusiken i dess grundvalar. Pugh uppfann rock på svenska på det sätt som vi 50 år senare tar för självklart. Han hade därefter en mäktig start, de fem första åren gjorde han några av dom mest eviga svenska pop- och rockalbumen. Men det stannade absolut inte där. Genom karriären har han gång efter gång gett exempel på sin säregna kreativitet. Som soloartist i låtar som ”Stockholm” eller ”Aftonfalken” och ”Gammeldags tro”, men också som medlem i Grymlings på 90-talet. Pugh valdes in 2020 – läs hela motiveringen .

Bild från Wikipedia