Tillbaka till nyhetsöversikt
2021-03-12
En av grundarna till Entombed

Vila i frid Lars-Göran LG Petrov

Den svenske metal-sångaren Lars-Göran LG Petrov har gått bort. Petrov valdes in i Swedish Music Hall of Fame år 2014 som en av grundarna av bandet Entombed 1989. Petrov ingick i bandet mellan 1988 och 1991 och mellan 1992 och 2014. 2014 startade han ett delvis nytt band, Entombed A.D., med några av de gamla medlemmarna.

”Vi är förkrossade över meddela att vår älskade vän Lars-Göran Petrov har lämnat oss. Vår bror, ledare, vokalist, vår chef Rebel Angel åkte ut på en ny resa igår kväll. Det är med den djupaste sorg vi måste meddela att Lars-Göran Petrov har lämnat oss”, skriver Entombed A.D. på sin Facebooksida.

Entombed valdes in i Swedish Music Hall of Fame 2014. I motiveringen stod bland annat:

”Tack vare stockholmarna i Entombed gick svensk death metal från subkultur till världsangelägenhet på nolltid. För första gången formades en ny global musikstil med svenskar i främsta ledet.”
Lars-Göran Petrov blev 49 år.

Foto: Extremmetal.se