Tillbaka till nyhetsöversikt
2018-12-07
Nyhetsbrev vecka 49 2018

Monica Zetterlund hyllas i tv

I säsongsavslutningen av “Så mycket bättre” kommer de sju deltagande artisterna att tolka låtar ur Monica Zetterlunds repertoar. Det är tredje året som TV4-programmet hyllar en avliden artist. Tidigare har Sven-Erik Magnusson och Ted Gärdestad tillägnats varsitt program.

Hedersgäst i lördagens “Så mycket bättre” kommer att vara Kerstin Bagge, tidigare medlem i Gals and Pals och nära vän till Monica Zetterlund. Bland annat jobbade de båda tillsammans i AB Svenska Ord-revyerna “Gula hund”, “Spader, madame!” och “Svea hund”.

Monica Zetterlunds låtar kommer nu att tolkas av de sju deltagarna i årets “Så mycket bättre”: Stor, Charlotte Perrelli, Christer Sjögren, Louise Hoffsten, Eric Gadd, Linnea Henriksson och Albin Lee Meldau. Perrelli har tidigare givit ut ett helt album, “I din röst” 2006, med Zetterlund-tolkningar.

Nyheter om de invalda


Robyn
Biljetterna till Robyns vårturné sålde slut fort, men i sommar kommer en ny chans att se henne på svensk mark. Den 17 augusti spelar hon på Smash-festivalen på Sjöhistoriska i Stockholm. Konserten blir hennes enda i Sverige i sommar. Robyn släppte även i veckan en video till låten “Honey” , regisserad av Max Vitali, och gästade BBC-programmet “Live lounge” där hon sjöng “Honey”  och Wham-låten “Last Christmas”.

Siw Malmkvist
Fredagens gästartist i “På spåret” är ingen mindre än Siw Malmkvist. Som alltid handlar det om två nummer tillsammans med husbandet Augustifamiljen. Vilka låtar det rör sig om är hemligt, eftersom de ingår i själva frågetävlingen. Kuriosa i sammanhanget är att Siw Malmkvist även framträdde i det allra första programmet av “På spåret” någonsin 1987.

Abba
De två nyinspelade Abba-låtarna som först var planerade för utgivning nu i december, har blivit ytterligare fördröjda. Det bekräftar Benny Andersson i en intervju med sajten Ice.  Något planerat releasedatum är inte satt, men låtarna kommer att vara färdigmixade senast i vår.

Benny Andersson
Benny Anderssons Orkester ger sig ut på turné igen i sommar. Det är första gången på tre år som konstellationen spelar inför publik. Sammanlagt blir det nio danskvällar, med premiär på Trädgårdsföreningen i Göteborg den 25 juli. Som vanligt är Helen Sjöholm och Tommy Körberg refrängsångare.

The Cardigans
The Cardigans kommer att ge ut hela sin katalog på vinyl i början av nästa år. Releasedatum är i nuläget satt till 1 februari och det handlar om bandets samtliga sex fullängdare, från debuten “Emmerdale” 1994 till senaste “Super extra gravity” från 2005. För några av albumen blir detta första gången de släpps på vinyl någonsin, medan andra funnits i LP-pressningar i mindre upplagor sedan tidigare.

Neneh Cherry
Neneh Cherry är klar för ännu en sommarfestival. Den 1 juni spelar hon på Primavera Sound i Barcelona.

The Latin Kings
Masses nya version av The Latin Kings “Cashen dom tas” gavs ut på streamingtjänster förra veckan. Nu finns även en musikvideo att ta del av.

TV- och radiotips


Musikhjälpen 2017 – återblicken: SVT1 fredag kl 15.40.
Det bästa från förra vinterns upplaga av SVT:s och Sveriges Radios Musikhjälpen.

P4 Live: P4 fredag kl 19.06.
Två konserter från i somras: först Tomas Andersson Wij från Mosebacketerrassen, följt av Heat från Sweden Rock Festival.

På spåret: SVT1 fredag kl 20.
Se ovan.

Idol 2018: TV4 fredag kl 20.
Direktsänd final från Globen. Kadiatou Holm Keita och Sebastian Walldén gör upp om titeln och Zara Larsson är gästartist.

Sverige: SVT1 lördag kl 18.15.
Med bland annat ett reportage om projektet Girl Power Music i Lund.

After dark – This is it: SVT1 lördag kl 20.
Showgruppen After darks avskedföreställning.

Så mycket bättre: TV4 lördag kl 20.
Se ovan.

Bingolotto: TV4 söndag kl 18.
Robin Bengtsson är musikgäst.

Musikhjälpen 2018: SVT2 måndag kl 20.
Årets glasbur står i Lund och programmet leds av Farah Abadi, Daniel Adams-Ray och William Spetz. Sänds dygnet runt på SVT Play och i P3 fram till den 16 december.

P2 Live Folk: P2 tisdag kl 19.03.
Med bland andra The Forbidden Orchestra.

Här kan du se de invalda i veckan


Fre 7/12

Magnus Uggla: Stockholm (x2)
Sven-Ingvars: Halmstad
Merit Hemmingson: Ragunda
The Cardigans: London (GB)

Lör 8/12

Magnus Uggla: Stockholm (x2)
Merit Hemmingson: Strömsund
Sven-Ingvars: Malmö
Kee Marcello: Malmö
Yngwie Malmsteen: Atlanta, GA (US)

Sön 9/12

Merit Hemmingson: Offerdal
Kee Marcello: Malmö
Yngwie Malmsteen: Orlando, FL (US)

Mån 10/12

Yngwie Malmsteen: Hollywood, FL (US)

Tis 11/12

Yngwie Malmsteen: Clearwater, FL (US)

Tor 13/12

Magnus Uggla: Stockholm
Kee Marcello: Malmö
Yngwie Malmsteen: Austin, TX (US)