Tillbaka till nyhetsöversikt
2018-11-16
Nyhetsbrev vecka 46 2018

Ny musik av Jocke Berg

Kent-fans har längtat sedan avskedskonserten 2016 och nu finns äntligen en ny låt av Jocke Berg ute. Det handlar om Joe Janiaks nya singel “Heaven knows”, skriven av Kent-frontmannen tillsammans med Björn Yttling och artisten själv.


Singeln släpps i dag på streamintjänster. Samarbetet mellan Joe Janiak och Jocke Berg har varit känt sedan några månader genom den förstnämndes uppdateringar på sociala medier, men fram till nu har det varit okänt hur och när vi skulle få ta del av resultatet. Några uppgifter om kommande släpp finns inte.

Nyheter om de invalda


Robyn
Robyn ger sig ut på turné nästa år, uppdelad i tre delar: Skandinavien, Nordamerika och centraleuropa. Biljetterna släpptes i veckan och på flera ställen var trycket så högt att extrakonserter redan har annonserats. På svensk mark är i nuläget två spelningar inbokade: på Malmö Live den 8 februari och i Gothenburg Studios i Göteborg dagen efter.

Titiyo
Vår jurymedlem Fredrik Strage driver en av de bästa musikpoddarna, “Hemma hos Strage”. I det nya avsnittet gästas han av Titiyo, som bland annat berättar att det inte ser ut att bli något nytt album under 2019, utan att låtarna snarare kommer att lanseras i takt med att nya singlar blir färdiga.

Broder Daniel
Finansieringen av Broder Daniel-filmen “I’ll be gone” går framåt och dokumentären kommer därför att få sin premiär någon gång i början av 2019. I morgon lördag, den 17 november, kommer ett stödarrangemang att hållas på Timebar i Stockholm, då man gästas av bland andra tidigare bandmedlemmen Theodor Jensen, som är en av kvällens DJ:s.

Magnus Uggla
Magnus Uggla släpper en julsingel i dag. “Århundradets jul”  är en nytolkning av den fem år gamla låten “Århundradets fest”, med bjällror och en julanpassad text.

Jan Johansson
Jan Johanssons söner Anders och Jens Johansson släpper i dagarna en uppdaterad version av sin julskiva “Stilla jul”, nu under namnet “Nordic blue”. Det handlar om julsånger och folkvisor, inspelade i Jan Johanssons anda med sättningen piano och kontrabas.

TV- och radiotips


Go’kväll: SVT1 fredag kl 18.45.
Maia Hirasawa är musikgäst.

P4 Live: P4 fredag kl 19.06.
Två konserter efter varandra: först Anna Ternheim med Sveriges Radios Symfoniorkester, därefter Andreas Weise.

Idol 2018: TV4 fredag kl 20.
Temat för veckan är duetter med gästartister. Felix Sandman, Benjamin Ingrosso, Astrid S, Hanna Ferm och Mariette sjunger tillsammans med idolerna.

Så mycket bättre: TV4 lördag kl 20.
Stor är veckans huvudperson.

Bingolotto: TV4 söndag kl 18.
Lasse Stefanz och Jenny Silver är musikgäster

Foto: Andrea F87

Här kan du se de invalda i veckan


Fre 16/11
Sven-Ingvars: Karlstad
Per Gessle: Göteborg
Magnus Uggla: Stockholm (x2)

Lör 17/11
Sven-Ingvars: Eskilstuna
Magnus Uggla: Stockholm (x2)
Promoe: Wroclaw (PL)

Sön 18/11
Sven-Bertil Taube sjunger Evert Taube: Malmö

Mån 19/11
Sven-Bertil Taube sjunger Evert Taube: Jönköping

Tis 20/11
Svenska Pop-Quizet: Stockholm (Södra Teatern)
Sven-Ingvars: Göteborg

Tor 22/11
Magnus Uggla: Stockholm