Tillbaka till nyhetsöversikt
2018-09-27
Nyhetsbrev vecka 39 2018

Kent-Martin auktionerar ut kläder och grillkväll

Nu har du chansen att bli ägare till Martin Skölds scenkläder från Kents avskedsturné 2016. Bandets tidigare basist har skänkt skjortan och byxorna han bar under turnén till P4 Sörmland som nu auktionerar ut dem till förmån för Världens Barn.

Auktionen pågår till klockan nio på tisdag morgon och alla pengar går till Sveriges Radios och Radiohjälpens årliga insamling till Världens Barn. Skjortan i storlek 54 kommer från Acne Studios, medan byxorna i storlek 52 är från Rick Owens.

Har du inte råd att ropa hem Kent-kläderna eller föredrar en god middag, pågår en annan auktion parallellt med den ovan nämnda. Samme Martin Sköld auktionerar nämligen även ut en grillkväll  för fyra personer där han själv, av allt att döma, står för musikunderhållningen. Men det finns en hake för den som vill göra anspråk på denna unika upplevelse: auktionen är endast öppen för personer bosatta inom Södermanlands gränser.

Nyheter om de invald


Titiyo

Titiyo tvingades ställa in sina 20 planerade spelningar på Strandvägen 1 i Stockholm i fjol, men nu blir samarbetet av, om än i mindre skala. Plura Jonsson är säsongens huvudartist under restaurangens så kallade “musikmånad” och kommer att spela tisdag till lördag under hela oktober, men fredagen den 5 oktober har han förhinder och ersätts därmed för en kväll av Titiyo. “Överraskningar i form av gäster” utlovas.

Robyn

Uppladdningen inför Robyns kommande album fortsätter. I veckan släppte hon både nya singeln “Honey” och låtlistan till albumet med samma titel.

ABBA

Hela världen väntar på att få höra de två nya Abbalåtarna “I still have faith in you” och “Don’t shut me down”, men nu står det klart att lanseringen inte kommer att ske under året som det var tänkt. Först 2019 kommer de båda låtarna att släppas, meddelar Björn Ulvaeus i en intervju med tidningen Daily Star.

I väntan på Abbas nya låtar, kan alla fans glädja sig åt att Chers Abba-album “Dancing Queen” släpps idag. Senaste singeln “One of us”, som ursprungligen återfanns på 1981 års “The visitors”, kom så sent som förra veckan.

Monica Dominique

Monica Dominiques beställningsverk för Sveriges Radio, “Minnets madrigal”, kommer att uruppföras av Petri Sångare vid en konsert i Allhelgonakyrkan i Lund den 19 oktober. Konserten kommer även att bandas av Sveriges Radio för utsändning vid senare tillfälle. Tidigare samma dag kommer även Monica tillsammans med dirgenten Alexander Einarsson att hålla ett seminarium i Biskopshuset i samma stad, om körverkets tillkomst. Detta är bara en av många chanser att ta del av Monica Dominiques musik under hösten. Hennes konsertkalender har nyligen fyllts på med en rad jazzkonserter.

Magnus Uggla

Magnus Uggla förlänger speltiden för sin show på Göta Lejon redan innan den haft premiär. Biljetter till “Varning på stan nu mår kung i baren illa igen” är nu släppta för hela januari. Huruvida det kan bli aktuellt att förlänga ytterligare är inte känt i nuläget.

Cornelis Vreeswijk

Cornelissällskapet arrangerar i helgen en Corneliskryssning från Stockholm till Åland och tillbaka i samarbete med Viking Line. Bland artisterna som underhåller på båtturen, som avgår på söndag, återfinns Jack Vreeswijk, Anders Lago och Jan Österman.

Dogge Doggelito

Programledarskapet för P4:s musikprogram “Jukeboxen” är ambulerande och denna vecka är den tidigare Latin Kings-medlemmen Dogge Doggelito värd. Han har bjudit in Gigi Hamilton, känd från Freestyle och Style. Duon gav ut låten “Minnen” tidigare i år.

Salla Salazar

Ytterligare en före detta Latin Kings-medlem är aktuell med ett nytt projekt. Salla Salazar har tillsammans med Aïssa släppt “Electropic mixtape vol. 1” och lanserar nu också klubbkonceptet “Electropic” i samarbete med bland andra Yuc LatAsian och Café Opera. I en intervju med P5 Stockholm beskriver Salla musiken som en blandning av reggaeton, dancehall och holländskt urban musik.

Owe Thörnqvist

Owe Thörnqvist har lagt upp första delen av vårens konsert på Scalateatern i Stockholm på sin Youtube-kanal “Owetuben”.Andra delen utlovas inom kort. Dessutom efterlyser Owe inför sin 90-årsdag i mars bilder, affischer, videoklipp och radioinspelningar från sin långa karriär. I ett färskt facebookinlägg skriver hans kapellmästare Jonas Thorell att efterlysningen främst avser perioden fram till 1970 och ber om återkoppling på adressen jonas@thorellssyndrom.se

Eva Dahlgren

Parallellt med gudstjänsten inför Riksmötets högtidliga öppnande i veckan arrangerade Förbundet Humanisterna för sjunde året i rad en sekulär högtidsstund som lockade flera riksdagsledamöter, däribland tre ministrar. För musiken svarade Eva Dahlgren. Huruvida högtidsstunden dokumenterades är okänt.

Looptroop Rockers

Looptroop Rockers har bokat in två Sverigespelningar inför hösten. Den 12 oktober spelar de på hemmaplan i Västerås och den 23 november kan du se kvartetten i Borlänge. Promoe är också bokad för ett sologig i polska Wroclaw den 17 november.

Entombed A.D.

Entombed A.D. saktar inte ner, utan fortsätter att vara ett av de hårdast turnerande svenska banden. Med start den 16 oktober i tjeckiska Uherske Hradiste ger de sig snart ut på en centraleuropeisk turné som pågår i en knapp månad, fram till den 10 november då de spelar i tyska Essen.

TV- och radiotips


Idol 2018: TV4 fredag kl 20.

Första fredagsfinalen för året. Temat är “fredagsfest”.

P4 Live: P4 fredag kl 20.06.

En konsert från 2015 med Ola Salo repriseras.

P2 dokumentär: P2 lördag kl 12.03.

Sjunde delen av serien “Musik och politik” handlar om kvinnliga konstnärskap.

Jukeboxen: P4 lördag kl 19.03.

Se ovan.

P2 dokumentär: P2 söndag kl 14.

Ett nyproducerat porträtt av den legendariska ljudteknikern Gert Palmcrantz.

Bingolotto: TV4 söndag kl 18.

Magnus Carlsson, tidigare medlem i Barbados och Alcazar, är veckans artist.

Tomas Andersson Wij spelar med: SVT1 måndag kl 16.30.

Repris av programmet med Sofia Karlsson.

Tomas Andersson Wij spelar med: SVT1 tisdag kl 16.30.

Med Jonathan Johansson.P2 Live Jazz: P2 tisdag kl 20.30.

En konsertupptagning med Norrbotten Big Band och Erik Westbergs vokalensemble.

En kör full av stjärnor: Sjuan tisdag kl 21.

Repris av en körkonsert med gästartister som Malena Ernman, Molly Sandén och Tommy Körberg.

Sarah’s Sound of Musicals: SVT1 onsdag kl 21. Första delen i en ny programserie om musikalernas historia, under ledning av Sarah Dawn Finer.

Skifs vs Körberg: Sjuan torsdag kl 21.

Första delen av Björn Skifs och Tommy Körbergs gemensamma show repriseras.

Här kan du se de invalda i veckan


Fre 28/9

Entombed A.D.: Gävle

Lör 29/9

Merit Hemmingson: Malmö
Monica Dominique: Huddinge
Entombed A.D.: Eskilstuna
Dogge Doggelito: “Jukeboxen” (P4)
Europe: Wien (AT)
Yngwie Malmsteen: Kampung Telemin (MY)

Sön 30/9

Minneskonsert för Monica Zetterlund: Stockholm

Mån 1/10

Europe: Zürich (CH)

Tis 2/10

Siw Malmkvist: Falköping
Europe: Bologna (IT)
Yngwie Malmsteen: Shanghai (CH)

Ons 3/10

Siw Malmkvist: Värnamo
Europe: Marseilles (FR)
Yngwie Malmsteen: Shanghai (CH)

Tor 4/10

Siw Malmkvist: Kungsbacka