Tillbaka till nyhetsöversikt
2018-06-14
Nyhetsbrev vecka 24 2018

Nytagna bilder på Abba

Nyheten slog ner som en bomb tidigare i år: Abba hade återförenats i största hemlighet och spelat in två nya låtar. Nu prövar kvartetten fansens tålamod genom att publicera bilder från inspelningarna.

Sammanlagt fyra bilder från Benny Anderssons studio publicerades på Abbas officiella instagramkonto tidigare i veckan. På en av dessa syns Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog framför varsin mikrofon. På en annan står Björn Ulvaeus och Benny Andersson på varsin sida av ett mixerbord. De nya låtarna, “I still have faith in you” och “Don’t shut me down”, kommer att ges ut i slutet av året.


Nyheter om de invalda

Monica Zetterlund
För tredje säsongen i rad kommer TV4:s “Så mycket bättre” att avslutas med att en avliden svensk artist hyllas. Efter Ted Gärdestad och Sven-Erik Magnusson står det nu klart att årets säsongsavslutning tillägnas Monica Zetterlund. Inspelningarna pågår i skrivande stund i gotländska Burgsvik. Årets säsong är den nionde sedan starten 2010 och de sju artisterna denna gång är Christer Sjögren, Stor, Charlotte Perrelli, Linnea Henriksson, Louise Hoffsten, Eric Gadd och Albin Lee Meldau.

Looptroop Rockers
Looptroop Rockers-medlemmen Tommy “Cosmic” Isacsson har arbetat med egen musik på sistone under namnet Isak’sSon. Första släppet är en remix av Kapten Röds “Ögon rinner ner”.

Evert Taube
“P2 dokumentär” sänder i helgen ett tvådelat porträtt av Evert Taube. “Visgiganten Evert Taube” av Eva Schöier sänds i P2 lördag klockan 12.03 och söndag klockan 14.

Carola
Carola är en av artisterna när det norska programmet “Allsång på gränsen” har säsongspremiär den 4 juli. Sjuan är kanalen som gäller för svensk del.

Dogge Doggelito
Även tidigare Latin Kings-medlemmen Dogge Doggelito är allsångsaktuell. Den 11 juli gästar han allsångskvällen i Tennisparken i Vingåker.

Sven-Bertil Taube
Sven-Bertil Taube tolkade Evert Taube under ett antal kvällar på Dramaten i vintras och nu är det klart att det blir en fortsättning på samarbetet med arrangören Peter Nordahl. Duon framträder i Borgholms slottsruin den 21 juli och följer sedan upp med en konserthusturné i början av 2019.

Neneh Cherry
Neneh Cherry har bokat in ytterligare en spelning i sommar. Den 16 augusti framträder hon på festivalen Pop-Kultur Berlin.

Yngwie Malmsteen
Yngwie Malmsteen åker över Atlanten framåt hösten, för spelningar i Mellanöstern och Europa. Efter Tel Aviv i Israel den 12 september kommer han att göra tre konserter i Spanien. Några svenska spelningar är ännu inte annonserade.

Robyn
Robyn, som fyllde 39 år i veckan som gick, har satt samman en låtlista med elektronisk dansmusik för Pridefestivalens räkning. De 70 låtarna går att hitta här.

Sven-Ingvars
Sven-Ingvars turnerar mer intensivt än på flera decennier. Premiären sker i skånska Västra Torup den 29 juni och därefter pågår turnén fram till den 11 augusti då bandet spelar i Kalmar. Sven-Ingvars genomförde en kritikerrosad vårturné under mars och april och har sedan tidigare planerat en konserthusvända även i vinter.

Owe Thörnqvist
Missade du Owe Thörnqvist i Stockholm nyligen kommer snart nya chanser. Den 3 juli ger han en gemensam konsert med Bengan Janson i Tällberg och den 12 juli är han gästartist med The Mad Men Band på Lasse i Parken i Stockholm.

 


TV- och radiotips

P3 Musikdokumentär – The Hives
P3 Musikdokumentär handlar denna vecka om The Hives. P3 fredag kl 17.03 eller här redan nu.

Jukeboxen – P4 lördag kl 20.03.
Jukeboxen leds denna gång av Anders Berglund och Sharon Dyall. P4 lördag kl 20.03.

Här kan du se de invalda i veckan

Fre 15/6

Thåström: Oslo (NO).

Lör 16/6

Entombed A.D.: Norrköping

Europe: Oswiecim (PL)