Tillbaka till nyhetsöversikt
2018-05-31
Nyhetsbrev vecka 22

Födelsedagspresent från Marie Fredriksson

I onsdags fyllde en av svensk musiks allra största genom tiderna 60 år, men den finaste presenten stod hon själv för. Utan förvarning gav nämligen Marie Fredriksson samma dag ut singeln “Sing me a song”

Låten är den tredje i raden av solosinglar som Roxette-sångerskan givit ut under det gångna året. Faktum är att fjolårets “Alone again” också nådde marknaden på hennes födelsedag. Om den låten var jazzig, flirtade höstsläppet “I want to go” med americana. Nya “Sing me a song” är en återgång till jazzen, med harmonier och arrangemang som för tankarna till standards från The American songbook.


Nyheter om de invalda

Leila K
Leila K har gjort sporadiska spelningar på senare tid och nu är det klart att hon i sommar gör en rad konserter i större skala. Hon blir nämligen ett av affischnamnen på den turnerande minifestivalen “Vi som älskar 90-talet”, där hon delar scen med E-Type, Dr. Alban och Drömhus samt utländska akter som Scooter, Haddaway och Las Ketchup. Premiären blir på Zinkensdamms idrottsplats i Stockholm den 7 juli, innan turnésällskapet drar vidare till Bananpiren i Göteborg veckan därpå, för att avsluta på Pixlapiren i Helsingborg
den 21 juli.

Europe
I augusti är det 30 år sedan Europe-albumet “Out of this world” gavs ut. Tidigare i år firades detta med en nyutgåva i begränsad upplaga på blå vinyl och i höst fortsätter jubileet när bandets tidigare gitarrist Kee Marcello åker på en kortare turné i England, där en stor del av låtlistan kommer att hämtas från “Out of this world”. Den största hitlåten från albumet var Joey Tempest-kompositionen “Supersticious” som blev singeletta i Sverige och nådde till plats 31 på Billboard Hot 100. Marcellos turné inleds i Bilston den 11 oktober.

Björn Ulvaeus
Björn Ulvaeus blir en del av det kreativa team som skapar Tommy Körbergs nya föreställning “Lola” med premiär på Skandiascenen på Cirkus i Stockholm den 22 september. “Lola” beskrivs som en musikalisk monolog, vars handling vävs samman av låtar hämtade från så skilda håll som Franz Schubert, Jules Sylvain, Randy Newman och Billy Joel. Bakom sångtexterna, som “översatts, skrivits om och framarbetats”, står förutom Björn Ulvaeus även Tomas Andersson Wij och Peter Dalle.


TV- och radiotips

Konsert med Good Harvest – P4 fredag kl 19.06.
Inled helgen med en konsertupptagning med bandet Good Harvest.

Jukeboxen – P4 lördag kl 18.03.
Bo Sundström och Isabella Lundgren är veckans värdar för “Jukeboxen”.

P2 Dokumentär – söndag kl 14.
“P2 Dokumentär” berättar denna vecka historien om vår nationalsång, “Du gamla, du fria”.

Bingolotto – TV4 söndag kl 18.
Larz-Kristerzoch Johanna Beijbom är veckans musikgäster i “Bingolotto”.

Skifs vs Körberg – TV4 måndag kl 20
Tommy Körberg och Björn Skifs träffades första gången 1966 då de tävlade mot varandra i Sveriges Radios popbandstävling. För något år sedan återförenades de i en gemensam turné, som ligger till grund för detta tv-program

P4 – onsdag kl 16.03 respektive 20.03.
På nationaldagen blir det två sändningar från “P4 Live”. Först en inspelning med Ida Wiklund och senare på kvällen en direktsändning från Sweden Rock Festival.

Nationalfirande – SVT onsdag kl 20
Darin, Marianne Mörck och David Lindgren är några av dem som uppträder när SVT firar nationaldagen. Dessutom är vår jurymedlem Tara Moshizi en av programledarna.

Diggiloo – TV4 torsdag kl 21.
Andra och sista delen som sammanfattar det bästa från åren med Diggiloo-turnén sänds denna vecka.


Foto: Eva Rinaldi

Här kan du se de invalda i veckan

Tis 5/6
Sven-Ingvars: Karlstad