Tillbaka till nyhetsöversikt
2018-05-17
Nyhetsbrev vecka 20 2018

Dogge tillbaka med ny musik

Tidigare Latin Kings-frontmannen Dogge Doggelito gav i veckan ut albumet “Silver eller bly” som lanserades på en releasefest i Stockholm. På albumet gästas han av bland andra Janne Schaffer och Rigo Pencheff.

Första singeln heter “Minnen” och är ett samarbete med tidigare Freestyle-/Style-sångerskan Gigi Hamilton, en person som Dogge beskriver som en idol ända sedan han såg henne uppträda med “Dover-Calais” i Melodifestivalen 1986. Redan i helgen har man chansen att se Dogge live, då han på lördag gästar västgötska Sjötofta.


Nyheter om de invalda

Europe
Europe har släppt en musikvideo till låten “The siege” från höstens Grammisbelönta album “Walk the earth”. Låten är skriven av bandmedlemmarna Joey Tempest, John Levén och Mic Michaeli tillsammans med Chris Difford från Squeeze och producenten Dave Cobb. Textmässigt har man hämtat inspiration från franska revolutionen och videon är regisserad av Patric Ullaeus.

Gyllene Tider
Gyllene Tider hade i veckan premiär på den officiella svenska låten inför sommarens fotbolls-VM för herrar. “Bäst när det gäller” är inspelad tillsammans med Linnea Henriksson, som liksom bandet kommer från Halmstad. Några konserter är inte offentliggjorda och om det blir några spelningar så lär de inte bli särskilt många, eftersom Per Gessle redan annonserat att han under hösten kommer att turnera med Roxette-repertoaren.

Jan Johansson
Jan Johanssons musikaliska arv förs vidare av sönerna Anders och Jens vid en konsert på Victoriateatern i Malmö den 7 september, då de ska spela “musiken de växte upp till”. De har återkommande uppträtt med sin fars musik under de senaste åren och nu är det alltså dags igen. Brödraparet är annars mest förknippat med metalgenren, då båda bland annat har spelat i Yngwie Malmsteens band. Anders är mest känd som tidigare trummis i Hammerfall, medan Jens spelar keyboard i Stratovarius. I de här sammanhangen handlar det dock om den för ändamålet traditionella instrumenteringen piano och kontrabas, vilket man även kan ta del av på livealbumet de gav ut 2014.

Ted Gärdestad
Albumet där Peter Nordahl gav Ted Gärdestads låtar nya symfoniska arrangemang belönades med fina recensioner när det gavs ut förra året. Den nya versionen av “Sol, vind och vatten” har också ohotad legat på Svensktoppen sedan juli 2017 och Nordahls konserter i Stockholm sålde slut fort. I sommar får man en ny chans, när han och Gävle Symfoniorkester ackompanjerar Gärdestads inspelade sångspår på Dalhalla i Rättvik den 10 augusti.


TV- och radiotips

P4 Live – fredag kl 19.06
P4 Live inleder med en konsert där Tonbruket kompar bland andra Moneybrother och Sofia Karlsson och fortsätter med en upptagning från en Miss Li-spelning från i fjol.

Bingolotto – TV4 söndag kl 18.
Arvingarna och Monia Sjöström är musikgäster i Bingolotto.

Hitlåtens historia – SVT1 onsdag kl 21.30
I Hitlåtens historia berättas historien om “Young folks” med Peter Bjorn and John. SVT1 onsdag kl 21.30.

P3 Musikdokumentär – Taylor Swift
Senaste avsnittet av P3 Musikdokumentär handlar om Taylor Swifts väg från country till pop, en karriär där hon arbetat tätt med svenskar som Max Martin och Shellback.

Här kan du se de invalda i veckan

Fre 18/5

Europe: Adelaide (AU).

Lör 19/5

Dogge Doggelito: Sjötofta

Europe: Melbourne (AU)

Mån 21/5

Robyn (talk): New York, NY (US)

Tis 22/5

Europe: Sydney (AU)

Ons 23/5

Europe: Brisbane (AU)