Tillbaka till nyhetsöversikt
2018-04-16

Nyhetsbrev vecka 16 2018: Abbas avatarer tar form

Förra året blev det känt att Abba återvänder till scenerna i form av hologram. Nu har Björn Ulvaeus avslöjat fler detaljer om “återföreningen”.

I en intervju med TT kallar Björn Ulvaeus de konstgjorda Abba-figurerna för “Abbatarer” och berättar att debuten kommer att ske i samband med en tv-sänd hyllningsshow till Abbas ära som produceras av brittiska BBC och amerikanska NBC och sänds i höst.

Samtliga fyra Abba-medlemmar har deltagit i arbetet med att återskapa en så verklighetstrogen återgivning av originalgruppen som möjligt. Som förlaga har man valt Abba av årgången 1979 eftersom de “såg bra ut det året”.

Tidigare har uppgifter gjort gällande att den nya Abba-showen ska ut på turné och nu bekräftar Ulvaeus att detta är planerat att ske under 2019.


Nyheter om de invalda

 • Lill-Babs, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson har under de senaste åren haft stora framgångar med föreställningen “Tillsammans”. Efter Lill-Babs död såg den planerade sommarturnén först ut att bli inställd, men nu har Hanson och Malmkvist meddelat att Towa Carson följer med och att sommarens konserter blir en hyllning till Lill-Babs. Turnéstarten är satt till den 26 juli i Heby. Hanson, Carson och Malmkvist har tidigare bland annat tävlat i Melodifestivalen tillsammans med låten “C’est la vie” 2004.
 • På lördag firas Record Store Day runt hela världen. Eva Dahlgren kommer att gästa Bengans i Göteborg för både ett mindre framträdande och efterföljande signering. Konserten börjar kl 17.15.
 • Thåström har nu spikat sommarens turnéschema och det blir sammanlagt 15 spelningar i Sverige, Norge och Danmark. Fårösund, Östersund (Storsjöyran) och Göteborg (Way Out West) är några av de nyligen tillagda platserna.
 • Yngwie Malmsteen har haft något så ovanligt som spelledigt, men nu kan fansen glädja sig åt åtminstone en ny konsert. Den 9 juni spelar han i Toronto.
 • Befinner man sig i New York den 21 maj kan man ta del av ett samtal om musik med Kindness och Robyn. Detta sker på Red Bull Music Festival på The Museum of Modern Art.
 • Merit Hemmingson har bokat in ett stort antal konserter. I sommar gästar hon jazzfestivalen i Ystad och klubben Under bron i Stockholm och därefter följer spelningar i både Sverige och Norge under hösten och vintern.

Här kan du se de invalda i veckan

Fre 20/4

Sven-Ingvars: Malmö

Lör 21/4
Sven-Ingvars: Linköping
Eva Dahlgren: Göteborg

Sön 22/4
Eva Dahlgren: Malmö
Sven-Ingvars: Örebro

… Olle Widestrand (1932-2018). Widestrands produktion sträckte sig från barnvisor till psalmer. Bland hans mest populära psalmer märks “Det är advent”, även känd under namnet “Ett litet barn av Davids hus”, med text av Britt G. Hallqvist. Han skrev även musikalen “Jesus Christ Morning Star”, som ett slags fristående fortsättning på Andrew Lloyd Webbers “Jesus Christ Superstar”.


TV- och radiotips

 • Hästpojken gästar Go’kväll. SVT1 fredag kl 18.45.
 • Dagen därpå är Silvana Imam med i samma program. SVT1 lördag kl 18.15.
 • Nino Ramsby är gäst i Sverige. SVT1 lördag kl 19.
 • Olle Jönsson från Lasse Stefanz är programledare för Jukeboxen och har bjudit in journalisten Mats Olsson. P4 lördag kl 19.03.
 • Med allt färre artister kvar i Stjärnornas stjärna hinner man med två musikaliska teman denna gång: synthpop och musikal. Medverkar gör bland andra Casper Janebrink, Ola Salo och Wiktoria. TV4 lördag kl 20.
 • Blender är helgens musikgäster i Bingolotto. TV4 söndag kl 18.
Relaterade artister