Nyhetsbrev: Namnen till Chess klara


Nyhetsbrev vecka 8 2018

I slutet av förra året kom de goda nyheterna för alla musikalälskare att “Chess” åter sätts upp i London, där den hade urpremiär 1986. Men fram till nu har det varit oklart vilka sångare som ska spela huvudrollerna i Benny Anderssons och Björn Ulvaeus musikal.


Överraskande blir det en återkomst till “Chess” för Murray Head, som gestaltade den amerikanske schackspelaren Freddie i originaluppsättningen. Men denna gång kommer Head att göra rollen som domaren. Huvudrollerna kommer i stället att spelas av den kända musikalartisten Michael Ball och Tim Howar från bandet Mike + The Mechanics.


De kvinnliga huvudrollerna kommer att spelas av Alexandra Burke, som slog igenom i tv-programmet “X Factor” för tio år sedan, och Cassidy Janson som tidigare spelat i ett flertal West End-uppsättningar.


“Chess” är planerad att spelas endast 42 gånger, med premiär den 26 april på London Coliseum.


Nyheter om de invalda

  • Thåström är klar för Way Out West. Göteborgsfestivalen meddelade i veckan att man bokat sångaren. Way Out West arrangeras i Slottsskogen den 9-11 augusti. Sedan tidigare är bland andra Kendrick Lamar, Fever Ray, Patti Smith, Lykke Li och Arcade Fire klara.
  • Sven-Ingvars värmde upp inför sin turné genom att gästa Bingolotto i söndags. Oscar Magnusson och hans medmusikanter spelade två låtar: “Än finns tid att förlåta” och “Börja om från början”. Hela programmet går att se här.
  • I årets melodifestival har ett återkommande moment varit hyllningar av våra största schlagerartister. Den gångna helgen hyllades Siw Malmkvist av Linnea Henriksson som tolkade “Mamma är lik sin mamma”. Framträdandet kan ses här.
  • Nina Persson har släppt en låt med sitt nya projekt Medborgarbandet där bland andra Thomas Öberg från bob hund och Moto Boy också ingår. Låten heter “Var ligger Sverige?” och finns att lyssna på här.
  • Yngwie Malmsteen kommer att hålla en exklusiv “Master class clinic” nästa helg. Dessvärre för alla svenska fans måste man ta sig till Mexico City. Den 3 mars är datumet som gäller.
  • Parallellt med Nationalteatern turnerar även Nynningen på nytt. Förutom att de båda banden samarbetade under 1970-talet har också haft flera medlemmar gemensamt, däribland Totta Näslund och Bernt Andersson. I 2018 års upplaga av Nynningen återfinns Nationalteatern-bekanta Nikke Ström och Bengan Blomgren. Under mars och april spelar Nynningen i Luleå, Umeå, Stockholm och Varberg.


Här kan du se de invalda i veckan


Fre 23/2

Leila K: Eskilstuna

Lill-Babs: Södertälje

Nationalteatern: Västerås


Lör 24/2

Nationalteatern: Uppsala


Ons 28/2

Looptroop Rockers: Berlin (DE)


Tor 1/3

Looptroop Rockers: Hamburg (DE)


TV- och radiotips


  • Jennie Abrahamson är säsongens näst sista musikgäst i På spåret. SVT 1 fredag kl 20.
  • Mariette, Rolandz, Emmi Christensson och Felix Sandman är några av artisterna i den fjärde och sista deltävlingen av årets melodifestival. SVT1 lördag kl 20.
  • Torgny “Kingen” Karlsson är veckans musikgäst i Bingolotto. TV4 söndag kl 18.