Nyhetsbrev: Morén, Broberg och quiz


Nyhetsbrev vecka 7 2018

Tack återigen alla glada, snälla och sanslöst begåvade popquizare som gjorde vår säsongspremiär i tisdags till ännu en trevlig kväll i vår mission att nöta in budskapet att populärmusik är viktigt på riktigt.


“Precis lagom skitsvårt” var omdömet från en av förstagångsbesökarna och det är en av de finaste komplimanger vi fått. Gillar du också när popquiz innehåller frågor om både Shirley Clamp och Imperiet? Kan du höra skillnad på Violents och Spotnicks? Vet du att “Öborna dör” är ett anagram på Röda bönor? Har du inte tröttnat på överraskningar av karaktären “Peter Morén från Peter Bjorn and John kommer förbi och spelar ett Robert Broberg-potpurri”?


Då har du väldigt få ursäkter för att inte dyka upp på Mosebacke Etablissement den 13 mars när vi kör nästa omgång. Maila redan nu till bordsbokning@sodrateatern.com och säkra din plats.


Nyheter om de invalda

  • Ingen svensktoppsnotering för Sven-Ingvars den här gången. Deras nyinspelning av “Ack Värmeland du sköna” lyckades inte slå sig in bland de tio låtarna på den lista som presenterades i söndags i P4.
  • Per Gessle fortsätter att frikostigt bjuda på intervjuer. Här diskuterar han låtskrivande och här gästar han podcasten om Framgångspodden.
  • Nationalteaterns Rockorkester inledde sin turné förra veckan och fortsätter samtidigt att fylla kalendern med fler spelningar. De senaste tilläggen i schemat är konserter i Ystad och Karlskrona i juli och Borgholm i augusti. Under sommarturnén delar de scen med bland andra Plura Jonsson, Sator och återförenade Wilmer X.
  • Även Monica Dominique har bokat in nya konserter. Hon och hennes make Carl-Axel Dominique bjuder på sitt fyrhändiga flygelprogram “Fingers unlimited” där de lovar att förföra med lekfullhet och fantasi vid flygeln”. På lördag gästar paret Aspnäskyrkan i Jakobsberg och den 17 mars uppträder de i Släps kyrka i Särö.
  • Looptroop Rockers och Timbuktu släppte en ny musikvideo häromdagen. Här ser du videon till “Loose after midnight” som gavs ut som en del av jubileumsprojektet LTR25 i fjol.


Här kan du se de invalda i veckan


Fre 16/2

Nationalteatern: Kalmar

Sofrito (med DJ Salla): Stockholm


Lör 17/2

Nationalteatern: Borås

Monica Dominique: Jakobsberg


Tor 22/2

Nationalteatern: Halmstad


TV- och radiotips


  • Ett timslångt sammandrag av Miriam Bryants konsert på Trädgårn i Göteborg förra året kan du höra i P4 Live. P4 fredag kl 19.06.
  • Marie Bergman är veckans musikgäst i På spåret. SVT1 fredag kl 20.
  • Méndez, Jessica Andersson, Dotter och Orsa spelmän är några av veckans artister i Melodifestivalen. SVT1 lördag kl 20.
  • Kulturfrågan Kontrapunkt är tillbaka. SVT1 onsdag kl 21.
  • I samband med Grammisgalan spelade Fredrik Strage in ett extra långt avsnitt av sin podcast. Bland gästerna under det drygt 200 minuter långa programmet finns Linnea Henriksson, Icona Pop, Rasmus Arvidsson, Ian Haugland, Jocke Åhlund och Tove Lo.