Nyhetsbrev: Dags för quizpremiär


Nyhetsbrev vecka 6 2018

På tisdag den 13 februari är det äntligen dags igen för Svenska Pop-Quizet på Mosebacke Etablissement i Stockholm. Förutom chansen att glänsa med sina kunskaper om svensk populärmusik, bjuder vi som vanligt på ett högklassigt, intimt framträdande av en hemlig gästartist.


Borden brukar bli uppbokade fort, så skynda er att höra av er till Södra Teatern om ni vill vara med och quizza på tisdag. All info hittar ni här . Max antal deltagare per lag är fyra. Är ni fler, får ni dela upp er på flera lag. Ett tips är sätta samman ett lag med så spretig musiksmak som möjligt. Vi ställer frågor om svensk populärmusik från 1920-talet och framåt.


Nyheter om de invalda

 • En ny fullängdare med Robyn kommer under 2018. På en rak fråga om när nästa album kommer svarade artisten på Twitter kort och gott “some time this year honey”. I år är det åtta år sedan trilogin “Body talk” gavs ut.
 • Även Carola-fans kan av allt att döma se fram emot nya låtar. På Facebook lade sångerskan nyligen upp bilder från en studio där hon lyssnar igenom inspelningar som verkar vara planerade att ges ut våren 2019. Carola avslutar nämligen inlägget med hashtaggarna #nyproduktion och #vår2019.
 • Looptroop Rockers har grävt i sina arkiv och lagt ut låtar digitalt som tidigare bara funnits på vinyl. Det rör sig främst om singel- och EP-spår men även instrumentala bakgrunder. Finns att hitta på alla större streamingtjänster.
 • Oavsett om du hör till den minoritet som inte sett “Mamma Mia” eller om du inte kan få nog av filmen, så har du chansen nu på lördag när SVT1 sänder den direkt efter Melodifestivalen klockan 21.30.
 • Andliga sånger i P2 ägnar en stor del av veckans program åt Alice Babs. Söndag klockan 6 är det som gäller för dig som vill lyssna.


Här kan du se de invalda i veckan


Fre 9/2

Nationalteatern: Jönköping


Lör 10/2

Nationalteatern: Växjö


Vila i frid …


… Madeleine Uggla (1920-2018). Uggla var mest känd som musiklärare och röstpedagog. Hon undervisade på Kungliga Musikhögskolan, grundade Stockholms Musikpedagogiska Institut där hon också var rektor 1960-81 och gav ut flera böcker om sångteknik och gehörslära. Därutöver var hon engagerad i körsammanhang, bland annat som ordförande för Sveriges Körförbund 1983-95. Madeleine Uggla var mamma till sångaren Magnus Uggla.


TV- och radiotips


 • Moto Boy är veckans gästartist i “På spåret”. SVT1 fredag kl 20..
 • Direkt därefter medverkar Tove Lo i “Skavlan”. SVT1 fredag kl 21.
 • En dokumentär om Bo Anders Persson från Träd, gräs och stenar sänds i P2 på lördag kl 12.03.
 • Melodifestivalens andra deltävling arrangeras i Göteborg och bland de tävlande återfinns Samir & Viktor, Ida Redig, Liamoo och Jonas Gardell. SVT1 lördag kl 20.
 • QX Gaygalan arrangerades i veckan och ett sammandrag sänds nu i tv, med bland andra Shima Niavarani, Alcazar och Ane Brun på scen. TV4 lördag kl 21.30.
 • Bingolotto gästas av Robin Stjernberg. TV4 söndag kl 18.