Nyhetsbrev: Ett år sedan Kent slutade


Nyhetsbrev vecka 50 2017

Sent på kvällen den 17 december 2016 klingade det sista ackordet av “Den sista sången” ut inför nästan 40 000 personer på Tele 2 Arena i Stockholm och Kent fanns inte mer. Årsdagen av bandets avsked uppmärksammas nu i helgen på olika sätt.

Som vi redan berättat, kommer man i bandets hemstad Eskilstuna att anordna “Avskedsfesten - en hyllning till Kent” på lördag. Carolina Wallin Pérez, som medverkade i kören på Kents sista turné, uppträder och Fredrik Strage är dj.

I Stockholm uppträder Kentkören med en konsert i Bryggarsalen på söndag. Kören skapades i Studieförbundets regi i september under ledning av Elin Gusterman och har ägnat hösten åt att öva in låtar ur Kents repertoar.


Nyheter om de invalda

 • Med anledning av att Gullan Bornemark nyligen fyllde 90 år, har Kulturnytt i P1 gjort ett porträtt av henne. Programmet går att höra här.
 • I torsdags sände TV4 det första av två avsnitt av en nyinspelad dokumentär om Lill-Babs. Nästa avsnitt kommande torsdag.
 • Nytt material på gång från Eva Dahlgren? I veckan delade hon en bild på sociala medier där hon syns bredvid Silvana Imam och Sikai. De enda ledtrådarna i övrigt är titeln “Fri” och datumet 15 december. Håll utkik under fredagen efter vad som verkar vara ett nytt låtsamarbete från artisttrion.
 • Eva Dahlgren gästar också Musikhjälpen, som just nu pågår för fullt i Umeå. Besöket är planerat till söndag runt tolvtiden på dagen. Programmet sänds dygnet runt i P3 och på SVT Play.
 • Dokumentären “Gessle enligt Gessle”, där Niklas Strömstedt intervjuar Per Gessle, kommer att sändas i TV4 den 18 och 19 december.
 • Apropå Musikhjälpen: just nu pågår mängder av auktioner till förmån för välgörande ändamål, där årets tema är “Barn är inte till salu”. Prylar du kan ropa hem som har anknytning till artister invalda i Swedish Music Hall of Fame är en signerad t-shirt från Per Gessle, en signerad testpress av Thåströms senaste album “Centralmassivet” och biljetter till Nina Perssons föreställning “Vinnaren tar allt”, inklusive armbrytning med Nina själv backstage efteråt. Alla auktioner hittar du här.

Här kan du se de invalda i veckan


Fre 15/12 

Carola: Göteborg


Lör 16/12 

Carola: Lidköping

Looptroop Rockers: Luleå

Avskedsfesten - en hyllning till Kent: Eskilstuna


Sön 17/12 

Monica Dominique: Ekerö

Eva Dahlgren: Musikhjälpen (SVT Play/P3)


Mån 18/12 

Monica Dominique: Stockholm

Per Gessle: Gessle enligt Gessle (TV4)


Tis 19/12 

Per Gessle: Gessle enligt Gessle (TV4)


Tor 21/12 

Looptroop Rockers: Sälen

Lill-Babs: Leva livet (TV4)


Radio och TV-tips 

 • Dennis Lyxcén är musikgäst i På spåret denna vecka. SVT1 fredag kl 20.
 • Andra delen av tre med höjdpunkter från Björn Skifs föreställning “Lite nu och då”. SVT1 fredag kl 21.
 • “Så mycket bättre”-gänget återförenas för en tillbakablick på årets säsong. TV4 lördag kl 20.
 • Zara Larsson var en av artisterna som framträdde på årets fredspriskonsert i samband med att Nobelpriset delades ut. SVT1 söndag kl 21.
 • “Hitlåtens historia” handlar denna vecka om “Punkrocker” av Teddybears. SVT2 tisdag kl 22.15.
 • Erik Lundin gästar Jill Johnson i “Jills veranda”. SVT1 onsdag kl 21.
 • Vår tidigare juryordförande Jan Gradvall släpper i dagarna det allra sista avsnittet av sin musikpodd “Gradvall”. Gäst är Molly Sandén. Lyssna här.