Nyhetsbrev: Sven-Ingvars i Så mycket bättre


Nyhetsbrev vecka 49 2017

I säsongsavslutningen av TV4:s “Så mycket bättre” kommer de sju artisterna att hylla Sven-Ingvars-sångaren Sven-Erik Magnusson som dog i våras.

Att hylla en bortgången artist var en nyhet i fjolårets “Så mycket bättre”, då deltagarna tolkade Ted Gärdestads låtskatt inför hedersgästen Kenneth Gärdestad, Teds bror och låtskrivarpartner. I år är det Oscar Magnusson som gästar gotländska Burgsvik för att ta del av artisternas olika sätt att ta sig an Sven-Ingvars repertoar.

Alla årets artister - Uno Svenningsson, Icona Pop, Kikki Danielsson, Anders Wendin, Sabina Ddumba, Eric Saade och Tomas Andersson Wij kommer i programmet att tolka varsin låt. Nytt för i år är att låtarna från avslutningsprogrammet kommer att ges ut, på ett album där de nya inspelningarna samsas med Sven-Ingvars originalversioner.


Nyheter om de invalda

 • Sven-Ingvars har för övrigt gått in i studion igen, närmare bestämt Christoffer Lundquists Aerosol Grey Machine i skånska Vollsjö. Med Oscar Magnusson på sång har bandet börjat spela in såväl nytolkningar av låtar ur bandets katalog som nya låtar med ambitionen att det ska resultera i ett nytt album. Någon tidsplan för utgivning finns ännu inte.
 • Och vi kan också konstatera att Sven-Ingvars förlängt sin turné redan innan den hunnit starta. Åtta nya datum hösten 2018 är inbokade, med start på hemmaplan i Karlstad den 16 november.
 • “En frid(a) för själen” - så heter en nyskriven föreställning som är en hyllning till Anni-Frid Lyngstads musik. Det är skådespelaren och manusförfattaren Anna Bromee som står bakom konceptet och som kommer att vara den som framför låtarna, som spänner över hela Lyngstads karriär från tv-debuten i “Hylands hörna” 1967 till “Djupa andetag” 1996. Urpremiär blir i Torshälla den 28 mars.
 • Den nyligen bortgångne sångaren och skådespelaren Rikard Wolff kommer att hyllas på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm på måndag. Eva Dahlgren finns bland de medverkande under kvällen som leds av Helena Bergström och Björn Kjellman. Även Ola Salo, Jonas Gardell, Lisa Ekdahl och Danny Saucedo medverkar.
 • Dokumentären “Gessle enligt Gessle”, där Niklas Strömstedt intervjuar Per Gessle, kommer att sändas i TV4 den 18 och 19 december.
 • Efter monologen “Hallå” på Cirkus i Stockholm och en lång sommarturné, är det nu skådespeleri som gäller för Magnus Uggla en tid framöver. I Kulturhuset Stadsteaterns uppsättning av “My fair lady” gör han rollen som Doolittle. Övriga huvudroller spelas av Nina Zanjani och Johan Rabaeus. Premiär fredag den 8 december.

Här kan du se de invalda i veckan


Fre 8/12 

Looptroop Rockers: Malmö 

Carola: Stockholm 

My fair lady: Stockholm (med Magnus Uggla/premiär)


Lör 9/12 

Carola: Karlstad 

Sven-Bertil Taube sjunger Evert Taube: Stockholm 

Hyllning till Sven-Erik Magnusson: Så mycket bättre (TV4) 


 Mån 11/12 

 Eva Dahlgren: Stockholm (Rikard Wolff-hyllning) 


 Ons 13/12 

 Carola: Göteborg 


 Tor 14/12 

 Carola: Göteborg


Radio och TV-tips 

 • I årets final av Idol står det mellan Hanna Ferm och Chris Kläfford om vem som ska bli årets idol, den 13:e i ordningen sedan starten 2004. Även Hov1 uppträder i finalen som direktsänds från Globen i Stockholm. TV4 fredag kl 20.
 • “På spåret”-säsongen inleds och som vanligt är det bandet Augustifamiljen som står för musikunderhållningen. Gästartister i första avsnittet är Nadia Nair och Maher Cissoco. SVT1 fredag kl 20.
 • Björn Skifs har spelat föreställningen “Lite nu och då” i Stockholm under en längre tid. Nu sänds höjdpunkterna i ett sammandrag på en timme, med gästartister som Louise Hoffsten, Henrik Dorsin, Malena Ernman och Peter Jöback. SVT1 fredag kl 21.
 • Dags för årets upplaga av Musikhjälpen. I år leds programmet av Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström. Start måndag klockan 20 i SVT2 och som vanligt sänds programmet dygnet runt i P3 och på SVT Play.
 • Gäst i Jills veranda denna vecka är Ana Diaz. SVT1 onsdag kl 21.