Nyhetsbrev: Vårt popquiz fortsätterNyhetsbrev vecka 4 2018

För ett år sedan drog Swedish Music Hall of Fame i samarbete med Pet Sounds Records och Södra Teatern igång Svenska Pop-Quizet. Vår ambition var att ta ta quizkonceptet till en lite lyxigare nivå. Nu är det klart med en fortsättning under våren.


Ett av de mest uppskattade inslagen under quizkvällarna har varit gästartisterna. Pernilla Andersson, Pandora, Siw Malmkvist, Niklas Strömstedt, Andreas Mattsson, Staffan Hellstrand, Janne Schaffer och Carolina Wallin Pérez har alla bjudit på exklusiva, avskalade framträdanden.


Vid var och en av de åtta quiztisdagarna under 2017 var det fullbokat på Mosebacke Etablissement i Stockholm och det blev snabbt en prestigekamp i jakten på äran och det eftertraktade prisbordet. Vi rekommenderar alla som vill quizza under våren att boka bord i tid. Datumen som gäller är: 13 februari, 13 mars, 10 april och 8 maj. Hoppas vi ses!

Nyheter om de invalda

  • Utan förvarning dök det i dagarna upp nya låtar från Ulf Lundell. Inte mindre än 34 inspelningar finns att ta del av under rubriken “Skisser” på Lundells sajt (http://www.ulflundell.com/musik/skisser/). Några ledtrådar om framtida musikplaner ges inte. Ulf Lundell gav ut sitt senaste album “Trunk” 2013 och avslutade sin senaste turné på nyårsafton 2015 med en konsert som då var tänkt att bli hans sista.
  • Leila K är en annan artist vars publik länge har väntat på ny musik. Efter att Leila överraskande gästade Håkan Hellström på Ullevi i somras, har hon gjort ett antal mindre spelningar och nu är ett nytt datum inbokat. Den 23 februari uppträder hon på Biff Grill & Bar i Eskilstuna tillsammans med Basic Element och DJ Brinkenstjärna.
  • Magnus Uggla har spelat en av huvudrollerna i “My fair lady” på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm sedan i december, men tvingas nu till vila på grund av en ögonsjukdom. Björn Kjellman ersätter Uggla under dennes sjukskrivning.
  • I veckan blev det klart att Britney Spears besöker Sverige den 11 augusti för en konsert i Sandviken. Spears turnerar med sin Las Vegas-show “Piece of me” som innehåller många av de låtar hon gjorde i Cheironstudion i Stockholm runt millennieskiftet. Denniz Pop var en av producenterna bakom debutsingeln “Baby one more time”, som gavs ut strax efter hans död 1998.
  • En av höjdpunkterna i tv-succén “På spåret” är sedan länge musikinslagen. Så också denna vecka, då Augustifamiljen gästas av Promoe från Looptroop Rockers. Fredag klockan 20 i SVT1 är det som gäller.
  • Salla Salazar har dragit igång sin klubb på Scandic Grand Central i Stockholm för säsongen. Varannan fredag är det som gäller. Nästa gång blir den 2 februari, men redan denna lördag gästar han klubben Mosquito & Barracuda på Södra Teatern i Stockholm.

Här kan du se de invalda i veckan


Fre 26/1 

Promoe: På spåret (SVT)

Yngwie Malmsteen: Santa Clarita, CA (US)


Lör 27/1 

DJ Salla: Stockholm

Yngwie Malmsteen: Beverly Hills, CA (US)


Sön 28/1 

Yngwie Malmsteen: Pasadena, CA (US)