Nyhetsbrev: Mycket Lill-Babs i tv


Nyhetsbrev vecka 3 2018

Barbro “Lill-Babs” Svensson fyller 80 år den 9 mars, men är lika aktuell som någonsin förr. Förra helgen medverkade hon i säsongspremiären av SVT:s “Så ska det låta” och nu blir det mer Lill-Babs i tv.

På måndag är hon nämligen huvudperson i det nya programmet “Anders knackar på” i TV4. Det är Anders Öfvergård som leder detta format som går ut på att han flyttar in hos kända personer.

Dessutom är det snart dags för den andra säsongen av dramaserien “Bonusfamiljen” där Lill-Babs spelar rollen som Gugge, som är tillsammans med Marianne Mörcks rollkaraktär Birgitta.


Nyheter om de invalda

  • Per Gessle ligger bakom en av låtarna i årets norska uttagningar till Eurovision Song Contest. Tillsammans med Charla K, som också kommer att tävla med låten, och Alex Shield har han skrivit “Stop the music”. Melodi Grand Prix, som den norska melodifestivalen heter, äger rum under en enda tävlingskväll den 10 mars. Gessle har medverkat som låtskrivare i den svenska melodifestivalen två gånger: “För dina bruna ögons skull” sjöngs av Lasse Lindbom 1980 och “Kärleken är evig” kom tvåa 1986 med Lena Philipsson.
  • För inte längesedan hette det att Nationalteaterns rockorkester aldrig mer skulle stå på en scen, men plötsligt annonserade man en vårturné med start i Jönköping den 9 februari. Nu verkar det som att Ulf Dageby och hans medmusiker fått blodad tand, för speldatumen fortsätter att bli fler. I skrivande stund är fem konserter inbokade under sommaren med start i Göteborg den 29 juni och dessutom kommer man att ge en spelning i Stockholm den 19 december.
  • Har du inte sett filmen “Monica Z” från 2013 med Edda Magnason i huvudrollen som Monica Zetterlund, har du chansen på måndag när SVT1 visar filmen kl 22.35.  

Här kan du se de invalda i veckan


Fre 19/1 

DJ Salla Salazar: Stockholm


Mån 22/1 

Lill-Babs: Anders knackar på (TV4)


Ons 24/1 

Yngwie Malmsteen: Santa Ana, CA (US)


Tor 25/1 

Yngwie Malmsteen: Agoura Hills, CA (US)

“Åtta kvinnor”: Stockholm (premiär/med Siw Malmkvist)Radio och TV-tips 

  • Oscar Linnros konsert från sommarens Way out west sänds i P4 live. P4 fredag kl 19.06.
  • Ola Magnell är veckans gästartist i “På spåret”. SVT1 fredag kl 20.
  • Kalle Moraeus är en av gästerna i “Skavlan”. SVT1 fredag kl 21.
  • Ann-Louise Hanson är huvudperson i “Stjärnorna på slottet”. SVT1 lördag kl 20.
  • P3 Guldgalan direktsänds både i tv och radio från Partille Arena. Tina Mehrafzoon och Adam Pålsson är programledare och uppträder gör bland andra Little Jinder, Tove Styrke, Silvana Imam och Sarah Klang. SVT1/P3 lördag kl 21.