Leila K gästade Håkan Hellström på Ullevi


2017-07-30


Gästartister har varit en viktig del av upplägget under hela Håkan Hellströms Sverigeturné ”Rullande åska”, men det mest oväntade namnet sparade han till sista kvällen på Ullevi i Göteborg.

En bit in i extranumren presenterade han Leila K, som sedan medverkade med specialskrivna rapverser i både ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” och ”Det kommer aldrig va över för mig”. Se "Känn ingen sorg för mig Göteborg" här.

Efter genombrottet med ”Got to get” 1989 och framgångarna som följde, har Leila K under de senaste decennierna varit långt från rampljuset. 2015 återförenades hon dock med duon Rob’n’Raz i samband med Denniz Pop Awards i Stockholm. Framtiden får utvisa om gästspelet med Håkan Hellström öppnar för fler framträdanden.

Leila K valdes in i Swedish Music Hall of Fame 2016.

Ytterligare en SMHOF-invald artist återfanns bland gästerna under de två Ullevi-konserterna. Eva Dahlgren sjöng ”Det tog så lång tid att bli ung” och ”Du är snart där” under båda kvällarna. Under den avslutande konserten gästade hon även på ”Jag har varit i alla städer” och ”Gårdakvarnar och skit”. Se ”Det tog så lång tid att bli ung" här.

Bland övriga gästartister under ”Rullande åska”-turnén märks Silvana Imam, Erik Lundin, Ola Salo och First Aid Kit.